VÅRA SUGRÖR

En lokal lösning på ett globalt problem: Våra sugrör gjorda av skånsk råghalm. Stabila i all dryck, smaklösa och miljövänliga. Det skånska guldet växer på de skånska fälten och skördas på sensommaren. Stråets topp går till rågmjölsproduktion, stammen gör vi sugrör av. Win-win situation! Varje stå klipps omsorgsfullt för hand och rengörs sedan i en noggrann process på skånska anstalter. Drinken, läsken, juicen eller energidrycken - det är bara fantasin som sätter gränser för vad du dricker med ditt Rawstraw!

År 2050 kommer det vara mer plast än fisk i haven, och vi tycker att plastsugrör är så 2010-talet. Det är dags för en förändring! 

 

Plastsugrör är som bekant dåliga för miljön: det tar upp till 400 år för naturen att bryta ner plast och även efter det kan det finnas kvar farliga mikroplaster. Under denna tid utgör plasten hot både mot djur och hela vårt ekosystem. Hur fräscht känns det att använda år 2020?

 

Men papperssugrör är inte heller ett hållbart alternativ. Produktionen av pappersartiklar är ofta mer energikrävande än motsvarande produkter av plast, och även papperssugrör kan innehålla plastbaserat lim. Behöver vi ens nämna att de blir soggiga efter en liten stund och lämnar en papperssmak efter sig?

 

Istället för att framställa produkter av fossila material, har Rawstraw ett cirkulärt tänk: Vi använder endast material som annars blir naturliga biprodukter. På så sätt sparar vi på jordens resurser.

 

Och by the way: Förutom att sugrören är en cirkulär produkt, håller de sig stabila i varm och kall dryck, har ingen egen smak och är snygga att se på. Frågor på det?

  • Rawstraw Facebook
  • Rawstraw Instagram
RASTRAW UF 2018- vit& gul.png
KONTAKT

Rawstraw AB

Fiskarevägen 7b, 236 35 Höllviken, Sweden

Mejl: info@rawstraw.se​​

Tel: (+46) 070 239 71 10

© 2020 RAWSTRAW AB All rights reserved