Q/A

Vad är era sugrör gjorda av? 

Skånsk råghalm! Vi använder själva stammen av rågstrået, som i vanliga fall brukar slängas vid produktionen av rågmjöl. Straws made of straw, så enkelt är det.

 

Blir de mjuka i dryck? 

Nix! Våra Rawstraws håller sin form i både varma och kalla drycker. Perfekta till en kall läsk under sommarhettan såväl som till en varm kopp choklad i höstmyset.

 

Smakar de halm? 

Nej! Våra sugrör genomgår en noggrann reningsprocess och förutom den vackra guldgula färgen, är det inget som avslöjar att sugrören en gång vuxit på en åker.

 

Fungerar Rawstraws i milkshake?

Våra sugrör är en naturprodukt som kan variera i tjocklek, så vi brukar inte rekommendera dem till trögflytande drycker. Men håll ögonen öppna efter nya, miljövänliga, alternativ som vi kommer släppa inom kort... 

 

Hur kom ni på denna strå-lande idé? 

Allt började sensommaren 2018 när Elise och Josephine ville sätta stopp för användandet av plastsugrör. Efter många experiment som involverade en kladdig blandning av maizena, fruktskal och pastamaskiner insåg vi att lösningen växte precis utanför våra fönster, ute på de skånska fälten.

 

Hur kan jag som restaurang, bar eller annat företag få tag i Rawstraws? 

Vad kul att just du vill köpa in våra sugrör! Du kan hitta oss på Svensk Cater eller kontakta elise@rawstraw.se för en offert.

 

Var hittar ni oss? 

Kika på vår hemsida, sociala medier eller skicka iväg ett mejl till info@rawstraw.se

 

Är Rawstraws glutenfria? 

Jajamän! Efter godkända tester från Eurofins visar det sig att våra rawstraws hamnar under gränsvärdet på 20 mg gluten/kg och kan klassas som glutenfria. (Något vi, speciellt glutenintoleranta Josephine, är väldigt glada över.)

Är ni företaget som vann "Årets UF-företag"? 

Det stämmer. Rawstraw startade som ett UF-företag och lyckades under sitt år kamma hem SM-guld i Ung Företagsamhet med våra strå-lande sugrör. Idag drivs vi som AB.

Jag har druckit upp min dryck, vad händer nu? 

Om du vill använda ditt sugrör igen är det bara att lägga det i diskmaskinen och sedan låta det torka ordentligt innan du använder det igen. Känner du dig klar med det, kan du istället kompostera det så att det blir ny jord till fler sugrör! 

Har du fortfarande fler frågor?

Släng iväg ett mejl till oss på info@rawstraw.se

  • Rawstraw Facebook
  • Rawstraw Instagram
RASTRAW UF 2018- vit& gul.png
KONTAKT

Rawstraw AB

Fiskarevägen 7b, 236 35 Höllviken, Sweden

Mejl: info@rawstraw.se​​

Tel: (+46) 070 239 71 10

© 2020 RAWSTRAW AB All rights reserved